sâmbătă, 12 aprilie 2008

Seat Leon Copa: cel mai puternic Leon produs vreodata

Seat surprinde fanii brandului cu cel mai puternic Leon produs vreodata. Este vorba despre editia limitata Leon Copa, anuntata cu mult timp in urma, ce urmeaza a fi produsa intr-un numar foarte redus de exemplare.

Constructorul spaniol intentioneaza sa dea nasterea la uzina din Martorell unui numar de 55 de unitati Copa, toate avand un pret de pornire de 38.500 de euro. In schimbul acestei sume, cei 55 de clienti vor primi un motor foarte puternic care ii va face sa simta adrenalina la fiecare apasare a pedalei de acceleratie.

Sub capota se ascunde un motor pe benzina cu patru cilindri de 2.0 litri FSI, gandit de grupul Volkswagen. Unitatea dezvolta o putere totala de 285 de cai si un cuplu motor a carui valoare maxima urca pana la 360 de Nm.

Cu un asemenea potential, hatchback-ul Leon Copa poate accelera de la 0 la 100 de km/h in doar 5.9 secunde, acul vitezometrului fiind capabil sa indice maximum 254 de km/h.

La interior, pasagerii vor fi tratati cu accesorii sportive care condimenteaza interiorul monoton al versiunii de serie: scaune sportive de tip scoica, din piele, pedale din aluminiu, volan si schimbator sportiv.