vineri, 15 februarie 2008

Ford a dezvaluit noua Fiesta

Cu o luna inainte de deschiderea oficiala a Salonului Auto de la Geneva, Ford a dezvaluit primele informatii si poze oficiale ale noii generatii Fiesta. Asa cum era de asteptat, a saptea generatie a modelului american imprumuta aproape in totalitate liniile conceptului Verve, prezentat in premiera la Frankfurt, in toamna anului trecut.




Noua Fiesta respecta liniile filosofiei kinetic, promovata de toate modelele Ford, si preia de la Verve blocurile optice alungite, grila frontala in forma trapezoidala si parbrizul cu inclinatie mare. Desi pastreaza dimensiunile vechii generatii, noul model se poate lauda cu o masa totala mai mica, multumita procesului de slabire la care a fost supus. Asemeni surorii japoneze, Mazda2, sasiul noii Fiesta a fost dezvoltat cu doua tipuri de otel, care scad considerabil greutatea masinii.



Sub capota micului model, clientii vor avea de ales intre mai multe versiuni pe benzina si doar doua diesel. Pentru cei care prefera benzina, Ford a pus la dispozitie doua versiuni ale propulsorului de 1.2 litri, de 60 respectiv 80 de cai, o unitate de 1.4 litri si 90 de cai putere si o versiune de top de 1.6 litri si 115 cai putere.



Fanii diesel-ului vor putea opta intre un motor de 1.4 litri si 65 de cai putere si unul de 1.6 litri si 90 de cai putere. O transmisie manuala cu sase trepte si una automata Durashift asigura transferul de putere catre puntea fata, iar directia asistata electronic va usura manevrabilitatea.

(Click pe imagini pentru a le vizualiza la rezolutie mare)