marți, 4 martie 2008

Dacia Sandero si noul logo al constructorului roman

Astazi este o zi istorica pentru Dacia, constructorul roman dezvaluind in premiera la Salonul Auto de la Geneva al cincilea model din gama Logan: hatchback-ul Sandero. Anticipat inca de acum doua saptamani, noul model romanesc promoveaza un design nou, subliniat de grila si spoilerul fata redesenate si blocurile optice fata si spate inlocuite.

Nici o noutate in gama de motorizari, constructorul roman anuntand ca Sandero va imprumuta propulsoarele diesel si benzina, regasite deja pe Logan berlina. Sandero va beneficia de doua motorizari pe benzina de 1.4 litri 75 de cai si 1.6 litri 90 de cai precum si de doua versiuni ale diesel-ului de 1.5 litri, una de 70 si una de 85 de cai putere.

Noul Sandero a imprumutat platforma folosita pana in prezent de Logan berlina si pastreaza aceeasi garda la sol ridicata de 155 mm. Dimensiunile noului model romanesc sunt generoase si ofera pasagerilor suficient spatiu interior. Sandero masoara 4.020 mm in lungime, 1750 mm in latime si are un ampatament de 2590 mm.


Portbagajul noului Sandero ofera un volum de 320 de litri in conditii normale, capacitatea putand creste pana la 1200 de litri, atunci cand bancheta spate este rabatata.

Noul logo Dacia a fost intens speculat de presa internationala, la un moment dat designerii straini incercand chiar sa anticipeze sigla prin suprapunerea simbolurilor Nissan, Renault si Dacia. Noul logo adoptat de constructorul roman restilizeaza putin formele deja existente dar adopta culoarea argintie. Numele constructorului roman ramane scris cu albastru, insa intr-o alta nuanta, fontul fiind si el unul nou.