marți, 22 ianuarie 2008

Cumpara-ti Mazda3 la mana a doua


Pentru cei care se tem de o masina la mana a doua din cauza problemelor care ar putea sa-i loveasca inca din primele luni avem o veste buna. Mazda3 este modelul care, potrivit germanilor de la TUV Raportul Calitatii, este cea mai fiabila masina second-hand. Locul doi in topul celor mai bune vehicule la mana a doua in 2008 a fost ocupat tot de un model al companiei japoneze, Mazda2.


Daca va ganditi ca nemtii astia fac treaba de mantuiala ar trebui sa stiti ca Raportul german de calitate include 194 de modele, pentru intocmirea sa fiind necesare mai mult de sapte milioane de verificari. Topul are in vedere rezultatele obtinute pe baza a 160 de criterii, printre care sistemul de iluminare, sistemul electric, frane, sasiu, sistemul de evacuare.


Raportul de Calitate TUV 2008 mentine pe primele locuri masini japoneze, germane si culmea, americane. Detinatoarea medaliei de aur, Mazda3, are 1,2% rata de defectare in categoria vehiculelor cu o vechime de 2-3 ani, in timp ce Mazda2 are o rata de defectare de 1,4%. Pe locul trei se claseaza VW Golf si Ford Fusion (2,2% rata de defectare), urmate de Honda Jazz (2,3% rata de defectare).