luni, 28 ianuarie 2008

Primul pick-up "pur" din gama Hummer: H3T

Seria vehiculelor americane care arata urat si se "poarta" si mai urat continua. Astazi misterul premierei pe care Hummer o tot anunta pentru Salonul de la Chicago a fost spulberat. Un set de imagini neficiale ale pick-up-ului american au fost publicate pe internet, constructorul american fiind astfel fortat sa emita un comunicat de presa cel mai probabil maine.

Asa cum era de asteptat, noul H3T a fost dezvoltat pe o platforma mai lunga decat a actualului H3, oferind astfel o suprafata de incarcare mult mai mare, bena urmand sa masoare 1524 de cm. Modelul va dispune si de patru compartimente de incarcare sub bena, multumita dimensiunii mari a acesteia.

In imaginile alaturate avem de a face cu versiunea Alpha a modelului H3T, care renunta la propulsorul cu cinci cilindri in linie in favoarea unui V8 de 5.3 litri si 295 de cai putere.

Pick-up-ul dezvoltat de Hummer va intra in productie abia in luna octombrie a acestui an, vanzarile urmand sa demareze la scurt timp. H3T va fi asamblat la uzina Shreverport apartinand grupului GM, productia anula urmand sa insumeze aproape 35.000 de unitati anual.

(Click pe imagini pentru a le vizualiza la rezolutie inalta)