vineri, 25 ianuarie 2008

Toyota a castigat titlul de cel mai mare producator mondial dupa ce GM a trisat


In acest moment pe piata auto mondiala se da o stransa lupta pentru suprematie. Putini dintre cei care isi cumpara o Corolla sau un Astra isi dau seama ca ajuta sau defavorizeaza unul dintre cei doi mari giganti: Toyota si GM. Anul trecut constructorul japonez a reusit sa smulga primul loc din mainile americanilor de la GM cu un avans de numai 128.000 de unitati.


Se pare ca si anul acesta niponii au repetat succesul reusind sa totalizeze in anul care tocmai s-a incheiat 9.366.000 de masini vandute. Zilele trecute informatii oficiale dadeau ca invingator cu un avans de doar 3000 de vehicule General Motors, insa noile analize economice realizate de o publicatie americana, constructorul american a castigat pe nedrept.


GM a inclus in raportul privind numarul total de vehicule vandute si 500.000 de unitati produse de compania Wuling la care este actionar, dar nu majoritar. Analistii economici au considerat incorecta cifra anuntata de GM si au incoronat Toyota drept lider absolut la capitolul productie si vanzari de automobile.

O Kia Picanto distruge o Corolla Verso intr-un acces de gelozie

S-a intamplat in Maroc, mai exact in Rabat. S-a intamplat intr-o seara cand pe strazi era liniste. S-a intamplat din gelozie. S-a intamplat la volanul unei Kia Picanto. S-a intamplat sa fie si spectatori. S-a intamplat sa apara si un politist. S-a intamplat sa existe si o camera care a surprins totul.

Cineva zicea ca femeile urasc masinile mari pentru ca sunt dificil de condus, consuma mult si le fac sa se simta inconfortabil... Tot acel cineva zicea ca femeile prefera masinile mici pentru ca se pot strecura mai usor, sunt agile si mai sexy. In situatia de mai sus insa, pun pariu ca femeia ar fi dat orice pentru o masina mai mare, eventual un tanc, cu care ar fi strivit Corolla sotului ca pe un gandac.